Mäklarinformation

Om föreningen

Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769616-1152. Brf Snöslungan bildades 2007-02-23. Byggår 2010.

Postadress till föreningen
Brf Snöslungan
Ada Nilssons gata 5
129 56 Hägersten
http://brfsnoslungan.se

OBS! Lägenhetsöverlåtelser skickas till vår förvaltare Riksbyggen på adress:
Riksbyggen BOA
Överlåtelser
Box 540
721 09 Västerås

Avflyttningskontroll
Inför utflyttning gör Brf Snöslungan en avflyttningskontroll i lägenheten. Syftet med avflyttningskontrollen är att säkerställa att inga bostadsrätter överlåts som har brister avseende föreningens ansvarsområden. Det är ett hjälpmedel för att bevara standarden i fastigheten samtidigt som det minskar risken för skadehändelser.

Antal lägenheter
Det finns 78 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt. Av dessa är 2st 1RoK, 54st 2RoK, 18st 3RoK och 4st 4RoK. Lägenheterna är fördelade på två 7-våningshus.

Gemensamma utrymmen
Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet, dessutom finns en grovtvättstuga i entréplanet i hus 11. Förråd finns i varje lägenhet eller på våning 1. Gemensamma förråd för cyklar och barnvagnar finns i entréplanet.

Soprum finns också i entréplan. För grovsopor hänvisar vi till återvinningscentralen i Sätra, Östberga eller Högdalen.

Utemiljö
Föreningen har en trevlig utegård med utemöbler, två stycken murade grillar samt lekplats. Lägenheterna har av praktiska skäl varsitt grillgaller.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften.

TV och bredband
Fiberuttag för IP-telefoni, tv och bredband finns i varje lägenhet och ingår i avgiften. Brf Snöslungan har tecknat ett gruppavtal med Telia om tillgång av fibernätet till alla lägenheter. De boende har tillgång till Digital-tv, med kanalpaketet ”Lagom” d.v.s. 18 kanaler, bredband med bandbredd 100/100 Mbit/s och bredbandstelefoni, direkt via nätverksuttaget. Vill man utöka sitt utbud kontaktar man Telia via telefon eller www.telia.se.

Parkering
Föreningen ingår i Muffens Samfällighetsförening för garage- och uteparkeringsplatser. Platserna hyrs ut för 700:- resp 350:-/mån.

Föreningens omgivning
Här i Fruängen finns all tänkbar service inom promenadavstånd! Livsmedelsbutiker, Systembolag, apotek, mäklare, frisörer, optiker och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral.

Ett stenkast från Centrum finns Långbro Park med sitt berömda Värdshus och grönområde. I nära anslutning till tunnelbanan finns Fruängens Ungdomsgård. FUG erbjuder allt från musik till dans, spel och café med biljardbord. Här finns även en sporthall och gym. Tunnelbanans röda linje med slutstation Mörby Centrum har sin start i Fruängen. Efter ca 10 min är du på Södermalm och det tar endast ca 18 min in till Stockholms Central. Fruängen är dessutom en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 till Skärholmen centrum och Ikea, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Fruängen har nära till både skolor och ett flertal dagis. Fruängsskolan, Kunskapsskolan i Fruängen samt friskolan Lögarebergets Montessoriskola finns i området.

För mer info om Fruängen, www.fruangen.nu

Hitta hit
Ta Röd T-banelinje nr 14 från Stockholm central till slutstation Fruängen. Resan tar ca 18 min.